Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.yoga-pilates.nl/textpattern/lib/constants.php on line 136
Wat zijn mijn opleidingen? | yoga-pilates

Wat zijn mijn opleidingen?

Wat zijn mijn opleidingen?
Fiscaal recht
Ik ben afgestudeerd als meester in de fiscale recht in 2000. Ik heb aantal jaren als mijn beroep als fiscaal jurist uitgeoefend en heb nog steeds profijt van mijn vakgebied in mijn kleine onderneming. Ik kon tijdens mijn economische juridische studie op de Hes nauwelijks ontspannen. Van mijn Hatha Yoga beoefening had ik later ook baat bij mijn studie in het fiscale recht.
Zo maakte ik kennis met yoga bij een yogadocent in mijn wijk. Ik had meteen baat van de Yoga. Ik kon me ontspannen, werd leniger en kreeg meer energie. Zoals B.K.S. Iyengar zegt: “ Yoga geeft vanaf de eerste dag je geschenken”. Ik wilde hetgeen ik leerde overbrengen aan andere. Daarvoor moest ik eerst een opleiding Hatha Yoga met goed gevolg afronden.

Hatha Yoga
Van mijn Hatha Yoga boefening had ik later ook baat bij mijn studie in het fiscale recht. Ik wilde hetgeen ik leerde tijdens de wekelijkse Hatha Yoga lessen overbrengen op andere. Van mijn yogadocent kreeg ik de naam van de opleiding Stichting Yoga en Vedanta in Amsterdam door. Nu bekend als YAN (Yoga Academie Nederland) te Amsterdam met Gerold Guthman, een van eerste yogadocenten. Zo ging ik de opleiding Hatha Yoga in Amsterdam bij de Stichting Yoga en Vedanta doen. Ik ronde mijn Hatha Yogaopleiding in 1993 met goed gevolg af. Ik behaalde mijn begeerde diploma en mocht mezelf eindelijk gediplomeerd yogadocent noemen. Ik heb me ook meteen aangemeld bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland, om mijn beroep te beschermen. Enkele jaren erna behaalde ik een certificaat in adembeheersing. Inmiddels gaf ik vanaf 1992 les in Rotterdam Zuid en op meerdere plekken in Rotterdam. Vanaf 1993 gaf ik yogales in het Buurthuis Crooswijk op de maandagavond en de vrijdagochtend, Stichting Doeswat in wijk Ommoord van Rotterdam op de woensdagavond en de donderdagavond. Ook gaf les in wijk Vreewijk aan een yogagroep met astmatische bronchitische klachten op de donderdagochtend.
Daarnaast deed ik interessante bijscholingen Yoga voor ouderen, Yoga voor astmatische bronchitis, Yoga voor rugklachten, Egyptische yoga bij Babacar Khan en Okido Yoga.

Mijn yogalessen zijn nu op maandag om 20.30 uur, dinsdags om 10.00 uur, woensdags om 20.00 uur en donderdag om 19.30 uur in Rotterdam. Zie het lesrooster voor locaties. In mijn yogalessen kom je de principes van pilates tegen en ook enkele pilatesoefeningen.

Pilates
Doordat ik door mijn eerste zwangerschap allerlei lichaamsklachten kreeg, o.a. rug, knie en bekken klachten, ging ik op aanraden van mijn zus eerst een workshop Pilates doen bij Debbie Jenner en Power Yoga. Mijn vuur voor Pilates was aangewakkerd. Ik startte mijn de pilatesopleiding bij Debbie Jenner. Het was een handige opleiding in mijn vrije weekenden. Mijn dochterlief van 2,5 jaar werd door mijn echtgenoot bezig gehouden. De beste oppas die ik maar kan wensen.

Yogapilates en Pilates
In november 2002 introduceerde ik yogapilates aan mijn deelnemers in mijn bestaande groepen. Yoga met pilatesprincipes werd zeer gewaardeerd door mijn deelnemers. Vanaf dien noemde ik de Hatha Yoga, Yogapilates. In december 2002 ronde ik mijn opleiding Pilates level 1 af bij Debbie Jenner. Zij maakte Pilates bekend in Nederland. Daarna volgde er meerdere levels in Pilates bij haar, die ik ook met succes behaalde. Ook Pilates gedaan bij de Amerikaan Micheal Fritzke en Nederlander Ton Voogt, Amerikaan Micheal King en Amerikaanse Carolyn Anthony. Bij Carolyn Anthony deed ik mijn specialisatie Pre- Postnatale Pilates in september en oktober 2012.

Spinning®
Ik werkte vanaf 2010 ook bij sportscholen en maakte zo kennis met spinning®. Wie had ooit gedacht dat ik spinning® fijn zou vinden en spinning® zou gaan doen. De passie was opgewekt door Gaby Hoogeveen. Ik deed de spinning clinic in augustus 2011 bij Chantal Janssen, deed in oktober 2011 mijn eerste bijscholingen en Spex 2011 met daaronder mijn eerste spinning® marathon. Ik ben nu gecertificeerd spinning® instructeur level 3 met specialisatie Spinning®older adults, Spin®Yoga, Spin®Power en Rockstar® spinning instructeur. Ik doe regelmatig mijn spinning® thuis en ik geef nu regelmatig spinning® lessen op sportscholen. Wie weet kom ik je tegen bij je sportschool!

Bones for Life
In september 2012 starte ik met de Bones for Life opleiding bij Ria Heuvelman in Krimpen a/d IJssel, welke ik in 2016 heb afgerond. Bones for Life is voor versterking van de botten. Is een principe die gebaseerd is op Feldenkraise. Ik ben nu ook gediplomeerd Bones for Life docent. Ik verweef ook regelmatig Bones for Life oefeningen in mijn yoga en pilates lessen.

Yin Yoga, Dynamic Spiral Yoga en Power Yoga bij Yogacademie Nederland bij Aalo
Omdat yoga ook mijn passie is, heb ik ook de yin yoga opleiding level 1 en level 2 gedaan in Woerden bij de Aalo, de Yogacademie Nederland met Esther Scheen, Jeske Papadoupolis. Ik heb mijn praktijk en schriftelijk examens in januari 2017 gehaald. Ik ben nu ook bevoegd om Yin Yoga te geven als gediplomeerd Yin Yoga docent. In november 2017 tot en met 15 december 2017 heb ik de Power Yoga level 1 gedaan en de bijbehorende praktijk – en schriftelijke examens gehaald. Eind juni 2018 mijn Power Yoga level 2- Vinyasa- afgerond. Begin september 2018 rondde ik mijn RYT 200 yoga af.
Heerlijk geyint met yin yoga level 3 vervolgopleiding afgerond in juni 2019 – verdieping van de elementenleer en Qi Gong met heerlijke Yangflows en Yin Yoga level 4 Meditatie, Mindfullnes en Adem (met “keep it simple” oefeningen) afgerond in december 2019. Ik heb onlangs, 10 juli mijn Yin 200 uurs behaald. Ik heb besloten op dit moment geen Ashtanga Yoga te doen omdat mijn lichaam het nu niet aan kan. En tevreden te zijn met wat ik nu heb. Regelmatig dezelfde oefeningen te doen, werkt te belastend voor je lichaam heb ik ervaren. Dat inzicht heb ik ook gekregen deels door mijn fysiotherapieopleiding. Afwisseling werkt beter. Daarom zal je bij niet steeds dezelfde oefeningen krijgen.
Power Yoga elementen samen met Yin Yoga elementen tref je nu ook aan in mijn lessen als een flow.
Naast het lesgeven doe ik regelmatig thuis ook aan yoga. Yoga leer je door te doen en niet in alleen in je studieboeken er over te lezen.

Spiral Yoga is ook een heel fijne manier van Yoga, toegankelijk voor iedereen. Daarin komen ook veel Hatha Yoga elementen in voor. Deze Spiral Yoga training heb ik in mei 2017 een workshop en in oktober 2018 een 5 daagse training gedaan bij de Braziliaanse Beta LisBoa en haar Engelse levenspartner Simon Calder. Ik ga zeker vaker bij hun trainingen volgen. Deze spiraalvormige yoga kun je ook terug vinden in mijn lessen. Het is goed voor je myofascia, je aanhechtingen en je spieren. Je wordt er leniger en sterker door en komt meer in je balans. Het kan je rug, je schouder en je nek klachten verminderen.
Ik heb zelf heel veel baat bij voor mijn nek, mijn schouders, mijn rug, mijn knieën en mijn voeten en mijn vingers. Ik voel me beter in mijn lijf en geest, “happy feelings”. Meer energie, meer kracht, mijn flexibiliteit meer in balans. En voel me daardoor minder stram.

Fysiotherapie in opleiding
Vanaf 5 oktober 2019 ben ik gestart met mijn HBO Bachelor fysiotherapie opleiding in Utrecht en in Rotterdam, waardoor ik je straks nog beter kan begeleiden in mijn lessen. Wanneer een groepsles voor jou niet toereikend is, kan je ook een privéles van mij krijgen met de begeleiding die bij je past. Je kan daardoor je rug, schouder, nek en knieklachten verminderen en je beter bewegen in je dagelijks leven. Je treft ook oefentherapie oefeningen aan in mijn les als subtiele bewegingen.

Mijn yogalessen zijn nu op maandag om 20.15 uur, dinsdags om 10.00 uur, woensdags om 20.00 uur in Rotterdam. Ook is op dinsdag om 20.00 uur een les via Zoom. Zie het lesrooster voor locaties. In mijn yogalessen kom je de principes van pilates tegen en ook enkele pilatesoefeningen. De lessen zijn als een combi van yoga met pilates. Wie weet heb ik je interesse gewekt!